Oesje-Zegel-Impressionistische-Schilderijen-Martinikerk-Franeker

Oesje Zegel exposeert in Martinikerk

Oesje Zegel de exposeert de gehele maand september in de Martinikerk in Franeker. Naast het werk van Oesje Zegel  zijn werken te zien van Erik Pater, Wia Bouma, Douwe Elias, Violeta Damen, Joke Stapensea en Frank Zeilstra. De groepsexpositie is op zaterdag 4 september feestelijk geopend met een hapje en een drankje en de opening is muzikaal omlijst door Basile Maneka.

De Martinikerk leent zich uitstekend voor exposities aangezien het licht gedurende de dag door de grote kerkramen steeds prachtig naar binnenvalt. De kunstwerken van de verschillende kunstenaars komen hierdoor prachtig uit.

De mooie impressionistische schilderijen van Oesje Zegel hebben een prachtige plek gekregen in de kerk.

Overigens is de Martinikerk zelf ook een bezienswaardigheid op zich. De Martinikerk stamt uit de tweede helft van de 14e eeuw. In de kerk hebben er in de geschiedenis veel activiteiten plaatsgevonden. Kerkdiensten, sacramentele handelingen, markten, concerten en promoties van studenten van de Universiteit. De Martinikerk in Franeker is in 1420 gebouwd en is een laatgotische pseudobasiliek. De kerk is opgetrokken met oude kloostermoppen en gedekt met een houten kap.

De expositie in de Martinikerk wordt mede mogelijk gemaakt door de Martinikerk, Grandcafe De Doelen en gemeente Waadhoeke.

Openingstijden:

Maandag: 14:00-17:00

Dinsdag t/m Zaterdag 11:00-17:00

OESJE ZEGEL OLIEVERFSCHILDERIJEN | INFO@OESJEZEGEL.NL | 06 – 3374 4795