Oesje Zegel exposeert tijdens Tsjerkepaad

Oesje Zegel exposeert samen met kunstenares Kim Stabin tot en met 30 september in de Nicolaaskerk in Midlum. De expositie vindt plaats in het kader van Tsjerkepaad (Kerkepaad) en is nu verlengd tot en met 30 september.

Zaterdagmiddag is de kerk geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

Kim Stabin, die van Joodse afkomst is, exposeert onder andere schilderijen over de tweede Wereldoorlog over Joodse vluchtelingen.

Oesje Zegel exposeert schilderijen en voorstudies over de kruisiging. Ook is er 1 van de vier schilderijen te zien die zij gemaakt heeft met Douwe Elias, het Mattheus Evangelie.

Ook is er een expositie van de kunstenares Jet Twijnstra te zien in de kerk, met prachtige beelden.

Tsjerkepaad

Wat is er beter dan een bezoek aan een eeuwenoude kerk in Friesland? Frysllân heeft de meeste kerken van allemaal! Tijdens Tsjerkepaad kun je in de zomer ongeveer 250 Friese kerken bezoeken, en zelfs 260 in 2023. Vrijwilligers staan klaar om je rondleidingen te geven. Deze kerken zijn open voor iedereen die waarde hecht aan erfgoed, kunst, stilte, ontmoetingen, rust of meditatie.

Thema Tsjerkepaad

Tsjerkepaad 2023 vindt plaats van 1 juli tot en met 9 september. Het thema van dit jaar is “De Kerk als Ontmoetingsplaats”.