Oesje Zegel exposeert weer in Banga theekoepel in Franeker

Het begint bijna een traditie te worden. Ook deze zomer exposeert Oesje Zegel in de Banga theekoepel op Het Bolwerk in Franeker. Komende week is er werk van Oesje Zegel te bewonderen en ook te koop op de volgende tijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 13:00-17:00

Het Noordelijk Bolwerk wat vroeger dienst deed als verdedigingswerk voor de stad Franeker, is een mooie plek om te wandelen. Je vindt er ook aanlegplaatsen voor boten die in Franeker willen aanleggen. Heel bijzonder is de aanwezigheid van vier theehuisjes. De theehuisjes dateren uit de 18e eeuw. In die tijd was theedrinken heel bijzonder en werd er in de theehuisjes, die hoorden bij bij patriciƫrswoningen, een hele ceremonie opgetuigd tijdens het theedrinken.

De Banga theekoepel, gebouwd in 1785 achterin de diepe tuin van het patriciƫrshuis 16 aan de Zilverstraat is nog bijna helemaal in originele staat. In de zomermaanden is de Banga theekoepel ook geopend om een kopje thee te kunnen drinken. Op dit moment zijn er dus ook olieverfschilderijen van Oesje Zegel te zien en te koop.
De meeste stadswandelingen In Franeker komen vanzelf langs dit mooie Bolwerk.