Septembertentoonstelling Kunst in de Kerk 2023

Het is inmiddels een gewoonte in Franeker om lokale kunstenaars gedurende de maand september een platform te bieden in de Martinikerk. Dit jaar worden werken van acht kunstenaars tentoongesteld. Oesje Zegel is één van deze kunstenaars. Op onderstaande poster kunt u informatie vinden over de kunstenaars en hun werk.

De tentoonstelling is gedurende de hele maand september te bezoeken, van maandag 14:00 tot 17:00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de kerk gesloten.

De Martinikerk in Franeker is een prachtig historisch monument dat het hart van de stad siert. Met zijn imposante toren en majestueuze architectuur is het een baken van geschiedenis en cultuur. De kerk, oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw, straalt een serene grootsheid uit en is een belangrijk herkenningspunt voor zowel de inwoners als bezoekers van Franeker. Binnenin de Martinikerk vindt men schatten van kunst en religie, met indrukwekkende glas-in-loodramen en prachtige gewelven. Het is ook een centrum voor culturele evenementen en tentoonstellingen, waaronder de jaarlijkse septemberexpositie waar lokale kunstenaars hun werk presenteren. Kortom, de Martinikerk is niet alleen een architectonisch juweel, maar ook een levendige plek die de rijke geschiedenis en kunstzinnige tradities van Franeker weerspiegelt.